Sök

Emil / Vad hände

Vad hände

Den 30/1 2008 Det Tyngsta dagen i vårt liv. Emil fick troligtvis hjärtstopp i sömnen. Men vet vi inte än förrän obduktionen på rättsmedicinska i uppsala har skett och de har fått svar på vad som egentligen var den verkliga anledningen till varför hans hjärta i hans lilla kropp inte orkade kämpa mera. Han somnade in den 30 januari 2008 endast 18 ½ mån gammal. 

Han har gått i och ur förkylningar och inte blivit riktigt frisk någon gång. Han hade järnbrist, förkylnings astma och var infektions- känslig. Jag räknade aldrig förkylningarna men det blev många under han korta liv, var av en visade sig vara en halsfluss till lika. Han hade haft en lunginflammation i november och magsjuk i december innan jul. Det tog ett bra tag innan han kom i kapp, i varje fall så såg det ut så. Han har haft det jättesvårt att gå upp i vikt pga av alla infektioner han gick i och  ur under hela sitt liv. 

Han hade i tisdags den 29 januari kommer över 10 kilos gränsen och det gjorde mig glad och lycklig. Blodvärdet hade börja ta sig och gick sakta uppåt. Men det försvårades av alla förkylningar och infektioner som kom och gick. Han var ofta snorig och febrig. 

Men lyckan fick inte vara länge, det kom ett bakslag, han var lite förkyld och och trött i tisdags den 29 januari och onsdag den 30 januari. Jag la ner honom i sin säng och han somnade och sov. strax efter 16.00 så tittade Johan till honom och han tittade upp och la sig ner på kudden igen. Vid 17.00 tyckte jag att Emil sovit så länge så jag gick in för att väcka honom. Då hittar jag honom med ansiktet nere i täcket och livlös. Blå lila i färgen på läpparna och i ansiktet. 

Ambulans ringdes och hjärt och lungräddning påbörjades av Johan. Jag blev helt hysterisk och bara sprang om kring. De försökte med hjälp av medicin återuppliva honom 6 gånger totalt under den tid de var här i hemmet, på väg i ambulansen och på akuten utan resultat. kl: 18.15 dödsförklarades Emil. 

Min lille goa och enda son Emil Olsson. Emil är saknade för all framtid och finns i allas hjärtan för all framtid. Mamma lilla goa kille har somnat in för alltid. För evigt saknad av alla hans nära och kära. Han föddes den 8 Juli 2006 och dog den 30 januari 2008. Livet är så orättvist.

Den 31/1 2008 Det hölls en minnesstund på dagis för våran lilla Emil. De hedrade hans minne. 

Onsdagen den 27 feb var vi in till Läkaren på Gävle sjukhus och fick det första preliminära svaren av vad som gjorde att Emil så hastigt togs i från oss. Svaret var att han var att det var för mycket vätska i hjärtsäcken som gjort att inte hjärtat orkat pumpa längre och de skulle tydligen ha skett snabbt då läkarna inte sa att han hört något misstänkt fel dagen innan när han undersökte honom. Emil var då pigg men lite förkyld. Det var bakterier i vätskan i hjärtsäcken också. Mer svar får vi om ca 2 månader då alla provsvar på odlingar och prover på hjärtmuskeln är analyserad, tills dess får vi hålla oss till tåls. 

Måndag den 2 juni Då fick vi de sista och slutgiltiga svar som Läkaren kunde ge oss. Det som hände Emil är mycket ovanligt och det händer väldigt få barn, men det kan hända vem som helst. En inflammerad hjärtmuskel, för mycket vätska i hjärtsäcken som dessutom var färgat då det skulle tyder på virus eller bakterie som kommer från en vanlig förkylning eller liknade. En förkylningsvirus eller liknade som ALLA förskolebarn skall kunna klara av men av någon anledning så klarade inte min älskade Emil av det. Svag genetiskt talade läkaren om, det var det enda förklaringen som han kunde ge oss. Han hade början till en ny lunginflammation också.