Sök

Emil

Emil Olsson

Om Emil

Emil föddes efter en igångsättning som tog 6 timmar med då bara 3 timmar med riktiga värkar kl 03.04 en varm sommar morgon i Juli, den 8 Juli 2006. Man brukar säga kärt barn har många namn och stämmer verkligen i på Emil. Hans alla namn som han fick var: Olov William Emil Noah Hjert Olsson. 

Han var en lite sprallig kille med glimten i ögat. Han var den goast och mysigaste pojken som fanns. En grymt mammig pojk som älskade att mysa med mamma i fotöljen om kvällarna med vällingflaskan. Emil var oftast en glad och busig liten kille. Älskade och retas med systrarna och då speciellt Tyra. Han gick ofta runt med handväskor och då gärna mammas också. Trots att han hade sina stundtals långs sjukperioder så var han mest glad och ville vara med. Han utvecklade sin intelligens tidigt och kunde utan att man sa åt honom slänga skräp i papperskorgen i köket. Men han busade mycket och drog fram en hel del saker ut köksskåpet med alla skålar plastskålarna och tillbringare som fanns där. 

Emil hade börjat se Johan som sin pappa och sa pappa till honom. Han sprang efter honom och skulle vara med där Johan var många gånger. Vi fick in rutiner på morgon innan dagis som om de rubbades så blev Emil förtvivlad och la sig ner på golvet och skrek rakt ut. Han fick varje morgon följa med Johan ut och värma upp bilen och skrapa rutorna på morgonen så den blev varm innan de skulle åka i väg. Det märktes så tydligen att han såg upp till Johan. Emil valde oftast att sova med Johan i stället för mig och det var en tydligt tecken på att han godkände Johans som en extra pappa. Det var så mysigt att se de ligga och sova tillsammans i sängen tätt i hop. Han ropade pappa många nätter och då var det bara Johan som fick komma för att ta upp honom. De hann få så speciella band till varandra, band som många gånger bara återfinns hos biologiska föräldrar. Lillprinsen delade mycket tillsammans med Johan och där ibland även samma födelsedag: den 8 juli.     
Emil och Tyra

Syskonen

Emil har fyra systrar. Syskonen saknar sin lillebror väldigt mycket. Deras saknad efter honom är och förblir ofantligt stort. De kommer aldrig att bli sig riktigt lik igen någonsin. Deras lillebror skänkte dem så mycket kärlek, glädje och värme.

Han hade gjort Tyra till en stolt stora syster och det var hon som stod Emil närmaste av syskonen. Emils bortgång har påverkat dem alla mycket i alla avseende, men för Tyra som stod närmast honom är det extra svårt innan hon kommer att förstå att Emil aldrig mer kommer hem igen till oss. 

Emil fick en lillasyster den 1 Juni 2016 som han tyvärr aldrig hann träffa.
Emil är älskad och saknad för alltid.

Det sista avskedet

Den sista gången vi fick se, pussa på och hålla i vår Älskade Emil var kvällen den 30 januari 2008, innan han åkte till Uppsala för obduktion. Det var så känsloladdat. Man fick en bekräftelse på att Emils liv var över. Vår lilla lillprins har lämnat jordelivet för gott. Varför skulle det bli så här? Det är så orättvist att han inte fick leva vår älskade lilla goa son. Älskad och saknad av så många människor.

Pappa Stefan och extrapappa Johan var givetvis också med vid det sista avskedet som skedde i ett rum som var iordninggjort för Emil på akuten i Gävle den kvällen. Mor och far föräldrar var också närvarande när ett sista farväl togs av Emil. 

Datum

Den 8 Juli 2009 Emils 3 årsdag i himlen och Johans 25 årsdag. 
Den 28 feb 2009 13 månader sedan Emil somnade in för gott. I dag är det ett år sedan begravningen var. Han fick en fin begravning. 
Den 30 Januari 2009 12 månader sedan Emil somnade i nu idag. Ett år sedan vi alla som älskar honom och saknar honom fick känna hans hjärtslag slå, hans ansikte le, hans mun tala och hans kropp rör sig. Livet är jobbigt utan honom. 
Den 30 December 2008 11 månader sedan Emil somnade in för att inte vakna upp igen. Det nya året står för dörren och Emil finns inte vid vår sida. Våra hjärtan blöder något så otroligt. 
Den 30 November 2008 10 månader har nu gått sedan Emil lämnade Jordelivet. Ett stor hål i hjärtat efterlämnade han hos nära och kära och andra. Tack för att det är så många som besöker graven och sätter ljus och annat fint vid hans sten. 
Den 30 Oktober 2008 9 månader har gått sedan Emil lämnade oss. För alltid borta med bevarad i så många hjärtan. 
Den 30 September 2008 8 månader sedan Emil lämnade hos i stor tomhet och enorm saknade. Livet utan vår lille prins är grymt jobbigt. 
Den 30 augusti 2008 7 månader sedan Emil somnade in. Sorgen efter vår älskade Emil är olidlig. 
Den 30 Juli 2008 Ett halvår sedan Emil somnade in för att inte vakna igen. 
Den 8 Juli 2008 Skulle Emil fyllt 2 år. Johan fyller 24 år den dagen också. Den dagen var grymt jobbig att ta sig igenom. 
Den 30 juni 2008 Är det 5 månader sedan Emil lämnade oss i stor sorg och saknad. Det känns tungt att leva utan Emil. Han var mammas enda son. 
Den 29 feb 2008 Begravningen.
Den 31 Januari 2008 En minnesstund hölls för Emil på hans förskola.
Den 30 Januari 2008 Emil lämnade oss hastigt endast 18,5 månad gammal.